BEAUTY IN DAKNESS (mørk jazz/pop)

Dette er mitt nye soloprosjekt hvor vi spiller mørk jazz. Jeg og makker Asbjørn Lerheim startet å leke oss i studio i 2021. Vi er begge fascinerte av mørke klanger og stemninger. Melodier og tekster er av Stian Omenås.

To singler slippes ila 2024.

Live konserter gjøres som duo eller solo ved Stian.

Stian Omenås (stemme, synth, mac og trumpet), Asbjørn Lerheim (gitarer og effekter)

Lytt til musikken vår her: https://soundcloud.com/beautyindarkness-norway


NORIAKI 


NORIAKI (teseremoni og konsert)

Noriaki har vært et levende kunstprosjekt siden 2014. Det startet som en teseremoni, men har nå også blitt til plate og konsert. Utgangspunktet er Endre Ruset sine haikudikt om den japanske skihopperen Noriaki Kasai (Flamme Forlag 2017). I vår teseremoni lager og serverer kunstner Karin Augusta Nogva te til alle publikummere, Endre Ruset leser egne dikt og forteller historier, og Stian Omenås syr det hele sammen med sin klangverden av asiatiske instrumenter, stemme og trompet. I 2023 gav vi ut Noriaki som plate, da sammen med pianist Jon Balke.

Les mer eller kjøp LP her: https://tigernet.no/releases/949821-noriaki

Noriaki kan nå oppleves i tre ulike konstellasjoner:

  1. Noriaki Teseremoni: Karin Augusta Nogva (te, kostyme, innredning), Endre Ruset (dikt), Stian Omenås (musikk)
  2. Noriaki duo: Endre Ruset (dikt), Stian Omenås (musikk)
  3. Noriaki Trio: Endre Ruset (dikt), Stian Omenås (musikk), Jon Balke (piano)

Facebook: Noriaki - Haiku, te og klang

YouTube: Haiku in Oslo


Skarbø skulekorps

Jeg har spilt sammen med Øyvind siden jeg var 12 år, da i korps og storband på Sunnmøre. I 2018 startet Øyvind sitt eget «korps» som egentlig er et jazzband; Skarbø Skulekorps. Bandet har siden da hatt kjempesuksess med tre plater, ca 60 konserter, opptreden på Lindmo/Nrk Tv og livekonsert for 15 000 publikummere på Øyafestivalen.

Korpsbevegelsen fikk et uventet løft, når Øyvind Skarbø sin nye hovedsatsing debuterte på Nattjazz i 2019. Her er alle spor etter Sousa-marsjer og sur treblås renset bort. Med et toppa lag satt sammen av noen av landets mest spennende musikere får vi servert musikk og korpsestetetikk i skjønn forening. Fengende og forutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere. Afrobeat med techno-bass? Samtidsmusikk for steel-gitar og banjo? 60-tals jazz med 80-tals synth?

Skarbø Skulekorps er korpsmusikk slik du aldri har hørt det før.

«Fusion from another dimension or sheer mischief, 'Skarbø Skulekorps' is an unpredictable delight.» – Electronic Sound (UK)
«Album Of The Year» by French radio LeGriGri

Medlemmer: Øyvind Skarbø (trommer, komposisjoner), Mari Kvien Brunvoll (sang og elektronikk), Eirik Hegdal (saksofon, klarinett og vibrafon), Stian Omenås (trumpet, synth og perkusjon), Erik Johanessen (trombone, synth og kasettspiller), Ivar Grydeland (gitar og pedal-steel) og Chris Holm (bass)

Spotify: Kromfot (Innesko)

Youtube: Turnamat (Live at nattjazz 2019)


Gameboys

Jon Sigve og Erlend er to gode venner i Moss. De er begge fantastisk gode og har lang erfaring med improvisasjonsteater. Et konsept ligger i bunn, men publikum er med på å påvirke innholdet i historien. Stian sitter lødhør på siden og lager live improvisert musikk til det som skjer. Vi spiller langform improteater på ca 1 time.

Jon Sigve Skard (skuespiller), Erlend Nervold (skuespiller) og Stian Omenås (musikk)

Gjest på noen forestillinger: Hans Magne Skard (skuespiller)

Facebook: Gameboys


Solo

Jeg har gjort solokonserter siden 2008. Først på mitt hovedinstrument trompet, etterhvert på ett ganske stort instrumentarium, som; trompet, piano, diverse perkusjon (bjeller, gonger, syngeboller mm), gulvtam, chimes, små strengeinstrumenter, indisk miniorgel, glassboller mm.

Jeg er stadig på jakt etter nye klanger som jeg drar inn i min lydverden.

Musikkinnslag til galleriåpninger, bokslipp, performans eller minikonserter er vanlige anledninger. I desember 2023 hadde jeg mine første meditasjonskonserter, noe jeg skal fortsette med høsten 2024 og i 2025.

Stian Omenås (div instrumenter)

Youtube: Meditasjonskonsert


Alt synger

Dette er en workshop for barn. Vi har turnert for Den Kulturelle Skolesekken i Moss siden 2021. Fokuset er lek med musikk, enkel teori, utforsking, komponering og dirigering med glass som instrument. Alt rundt oss kan bli til musikk om vi er nygjerrige og setter det i system. Barna elsker dette.

Stian Omenås (glass, trompet), Siv Palm (glass), Torny Høgberg (glass)

Forhåndsomtale: Oppland Arbeiderblad